Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Polievky

Májový demikát

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

50 min

Príprava

6

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

2 pl Bravčová masť
500 g Zemiaky
1 ks Cibuľa
300 g Májová bryndza
100 g Maslo Melina
250 ml Smotana na šľahanie Melina
1 čl Mletá červená paprika
2 ks Cesnak
2 ks Bobkový list
100 g Slanina
Soľ

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Na bravčovej masti si opražíme cibuľu, ku ktorej pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme bobkové listy varíme do do zmäknutia zemiakov.

    Zatial si vymiešame bryndzu s so zmäknutým maslom a červenou paprikou. Bryndzovú zmes postupne pridávame k uvareným zemiakom, miešame.

  • 2. krok

    Vyberieme bobkové listy a rozmixujeme so smotanou.

    Dochutíme soľou podľa chuti, ak je bryndza málo slaná.

  • 3. krok

    Pri servírovaní posypeme polievku opraženými kúskami slaniny.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie