2 pl Bravčová masť
500 g Zemiaky
1 ks Cibuľa
300 g Májová bryndza
100 g Maslo Melina
250 ml Smotana na šľahanie Melina
1 čl Mletá červená paprika
2 ks Cesnak
2 ks Bobkový list
100 g Slanina
Soľ
Na bravčovej masti si opražíme cibuľu, ku ktorej pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme bobkové listy varíme do do zmäknutia zemiakov.
Zatial si vymiešame bryndzu s so zmäknutým maslom a červenou paprikou. Bryndzovú zmes postupne pridávame k uvareným zemiakom, miešame.
Vyberieme bobkové listy a rozmixujeme so smotanou.
Dochutíme soľou podľa chuti, ak je bryndza málo slaná.
Pri servírovaní posypeme polievku opraženými kúskami slaniny.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené