Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Makový cheesecake

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

45 min

Príprava

4-5

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

200 g Maslových sušienok/Suchých perníkov
100 g 82% Maslo Melina
200 g Slivkový kompót
Škorica, mleté klinčeky
450 g Extra krémový tvaroh od Meliny
250 g Tortová šľahačka (36%) – Melina
100 g Cukor práškový
100 g Cukor krupicový
100 g Mletý mak
Citrónová kôra

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Do menšieho hrnca vložíme zcedené slivky z kompótu s časťou šťavy, krupicový cukor, škoricu a mleté klinčeky, povaríme a zredukujeme tekutinu do zhustnutia.

    Hotový a dochutený kompót dáme vychladiť. Roztopíme si maslo a necháme na chvíľu schladiť. Sušienky rozdrvíme vo foodprocesore alebo v rukách a zalejeme roztopeným maslom, rozdelíme do pripravených pohárov.

  • 2. krok

    Krémový tvaroh vložíme do misy spolu s práškovým cukrom, makom a citrónovou kôrou. Všetky suroviny vymixujeme tyčovým mixérom, podľa chute možeme ešte pridať cukor.

    Pridáme na husto vyšľahanú tortovú šľahačku a lízatkom jemne miešame, aby sme nestratili objem a jemnosť tvarohu. Tvarohovo-makovú plnku naplníme do zdobiaceho sáčku a položíme do chladu.

  • 3. krok

    Na pripravený sušienkový základ navrstvíme slivkový kompót a na ten zasa striekame tvarohovú plnku. Dozdobíme mletou škoricou, alebo pomarančom, lístkom mäty.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie