Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Malinovo-pistáciový tvarohový koláč

Picture of Jana Malaga

Jana Malaga

Foodblogerka

90 min

Príprava

16

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

40 g pistácií
70 g hnedého cukru
150 g špaldovej múky
100 g masla Melina
150 g hnedého cukru
200 ml kyslá smotana od Meliny
250 ml smotany na šľahanie do Meliny
100 g čerstvých malín
450 g krémového tvarohu vo vaničke od Meliny
1 žĺtko
5 vajíčok
soľ
vanilková esencia
pistácie na ozdobu

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Z nasekaných pistácií, hnedého cukru, múky, soli, masla a žĺtka si vypracujeme cesto. Dáme ho chladiť na 30 minút do chladničky.

    Tortovú formu s priemerom 24 cm obalíme alobalom.

    Na dno tortovej formy dáme maslové cesto. Pečieme ho vo vyhriatej rúre približne 15 minút.

    Na predpečený korpus dáme tvarohovú plnku.

    Plnku si pripravíme vo veľkej miske. Vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme vanilku, krémový tvaroh a kyslú smotanu. Aby sme získali jemnú konzistenciu, premiešame dôkladne aj šľahačom.

    Tvarohovú plnku vylejeme na predpečený korpus. Do plnky nastrkáme rovnomerne maliny, tak aby z jednej tretiny trčali.

    Pečieme vo vodnom kúpeli približne 1:00 hod. až 1:20 hod.

    Upečený koláč necháme chladiť ideálne cez noc.

    Vyšľahnú smotanu dáme na vrch schladeného koláča, posypeme pistáciami a obsypeme malinami.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie