Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Medovníčky

Regina Kopčová

Fanúšička Meliny

50 min

Príprava

175 – 200

Porcie

Ľahká

Úroveň

Postup prípravy

  • 1. krok

    V hrnci s hrubším dnom si na miernom ohni rozpustíme med a cukor. Pridáme maslo, žĺtka a vajcia. Mixérom zmes vypracujeme na hladkú kašu. Dávame pozor, aby bola hmota stále vlažná a neprehriala sa (aby sa suroviny neuvarili). Pridáme sódu bikarbónu a znovu mixérom rozmixujeme (stále dávame pozor, aby sa hmota neprehriala). Do hmoty pridáme polovicu preosiatej múky a vymiešame hladké cesto.

  • 2. krok

    Keď nám cesto zhustne vyklopíme ho na dosku a zapracujeme zvyšnú časť múky. Hladké vymiesené cesto odložíme do chladu na 1 – 3 dni. Pred pečením ho necháme zohriať na izbovú teplotu. Rozvaľkáme, vykrojíme tvary, potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme orechom a pečieme v rúre pri teplote 180°C na plechu vyloženom papierom na pečenie.

    Dobrú chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie