Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Nepečený tekvicový cheesecake

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

15 min

Príprava

4-6

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Postup prípravy

  • 1. krok

    Najprv si pripravíme tekvicové pyré z Hokkaido tekvice, ktorú očistíme, rozkrojíme na polovicu očistíme od jadierok a následne nakrájame na kocky. Tekvicu dáme variť. Uvarenú tekvicu scedíme, následne pridáme trochu vody a vymixujeme hladké pyré.

  • 2. krok

    Ako ďalšiu vec si pripravíme základ do pohárov. Roztopíme maslo, do ktorého potom pridáme rozdrvené maslové keksíky. Celú zmes premiešame a môžeme naplniť do pohárov.

  • 3. krok

    Pokračujeme tým, že si do misy pridáme extra krémový tvaroh, cukor a zmes korenín z mletého muškátového orieška, mletých klinčekov, škorice a mletého zázvoru. Do misy tiež pridáme aj pripravené tekvicové pyré a všetko spolu premiešame, podľa chuti dochutíme pripravenou zmesou korenín.

  • 4. krok

    V ďalšej mise si vyšľaháme extra krémovú smotanu s cukrom do hladkej šľahačky. Tretinu z nej pridáme do misy k tvarohovej zmesi a zbytok odložíme na dozdobenie. Šľahačku s tvarohovou zmesou už len zľahka premiešame, naplníme do zdobiaceho sáčku a touto zmesou plníme poháre.

  • 5. krok

    Naplnené poháre dozdobíme šľahačkou, rozdrvenými keksíkmi a koreninovou zmesou. Nakoniec dáme cheesecake na 2 hodiny stuhnúť do chladničky.

    Dobrú chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie