Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Opečené kuracie prsia s jarným šalátom

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

60 min

Príprava

2

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

2 ks Kuracie prsia
2 pl Slnečnicový olej
100 g Čierna šošovica
150 g Červená reďkovka
0,5 dl Cmar
0,5 dl Kyslá smotana
2 pl Olivový/Repkový olej
1 čl Jablčný ocot
50 g Slanina
50 g Strúhanka
Soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Vo vriacej a osolenej vode si uvaríme čierne šošovicu, nie však úplne NA MäKKO, len tak “al dente”. Zatiaľ si na suchej panvici opečieme tenké plátky slaniny, ktoré potom poukladáme na tanier vystlaný servítkom. Na panvici v ktorej nám ostal tuk zo slaniny opečieme očistené kuracie prsia, do zlata z obidvoch strán, nezabudneme osoliť a okoreniť.Opečené ich dáme dopiecť do trúby vyhriatej na 180°C na asi 12-15 minút. Zatiaľ si na suchej panvici opečieme strúhanku, pridáme ju k nasekanej slaninke, ktorú sme si opiekli, pridáme nasekanú petržlenovú vňať čierne korenie. Pripravíme si šalát z uvarenej šošovice, nakrájanej reďkovky, pažítky a nezabudneme na cmarový dresing. Ten pozostáva z cmaru, kyslej smotany, olivového alebo kvalitného repkového oleja, trošky octu a soli. Odporúčame hotové kuracie prsia servírovať nakrájané na vymiešanom šaláte a posypané posýpkou.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie