V malom hrnci alebo rajnici v mlieku rozpustíme maslo, necháme vychladnúť a následne pridáme vajcia. V mise zmiešame múku, cukor, droždie a nakoniec pridáme pripravenú zmes mlieka, masla a vajec. Cesto vyhnietime dohladka, pomastíme ho olejom a dáme vykysnúť na teplé miesto do prikrytej olejom vymastenej misy asi na hodinu.
Po vykysnutí cesta ho vyhnietime. Maslom si vymastíme bábovkovú formu a zbytok masla roztopíme. Pripravíme si sirup na obaľovanie z cukru, škorice a muškátového orechu. Cesto si rozdelíme na menšie guľôčky a následne ich obalíme v masle a pripravenom sirupe. Obalenými guľôčkami cesta vyložíme tekutým maslom a sirupom vymastenú bábovkovú formu. Zvyšné maslo a sirup zmiešame a vylejeme na zmes vo forme. Zmes vo forme necháme znova asi hodinu vykysnúť.
Rúru predhrejeme na 160°C a koláč dáme piecť približne na 35 minút, dozlatista. Po 5-tich minútach po vybraní z rúry koláč prikryjeme tanierom a preklopíme formu, následne ho ešte s formou necháme vychladnúť. Pripravíme si polevu z vanilkového cukru, škorice, masla, smotany a hnedého cukru. Na záver koláč polejeme polevou a posypeme vlašskými orechmi.
Dobrú chuť!

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené