2 PL masla Melina
1 cibuľa so šupou
koreňová zelenina
¾ hrnčeka červená šošovica
¼ hlávky kelu
soľ
korenie
voda
Ja vždy robievam polievku tak, že začínam maslom. Maslo je základ. Necháme si ho rozpustiť, pridáme cibuľu prekrojenú na polovicu a opražíme reznou stranou do zlata.
Primiešame na kocky nakrájanú zeleninu. Osmažíme. Primiešame šošovicu. Osolíme a okoreníme. Zalejeme vodou.
Polievka je rýchla, lebo červenú šošovicu nie je potrebné dlho variť. Varíme 20 – 25 minút na miernom ohni, kým šošovica nie je uvarená.
Podávame posypané čerstvou vňaťou z petržlenu či koriandra.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené