Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Minútky

Sendvič Croque Monsieur/Madame

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

20 min

Príprava

2

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

50 g Maslo Melina
50 g Hladká múka
100 ml Mlieko
4 krajce Chlieb
2 pl Horčica (dijónska)
4 plátky Syr Gouda
Bravčová šunka 80g
Gouda od Meliny(na strúhanie)
1 Vajce
Muškátový orech, soľ

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Predhrejeme rúru na 180 °C na zapeknie. Pripravíme si bešamel, roztopením masla v panvici. Za stáleho miešania prisypávame múku, opražíme.

    Postupne a za stáleho miešania prilievame studené mlieko. Miešame kým bešamel nezovrie, odstavíme na bok.

  • 2. krok

    Krajce chleba potrieme tenkou vrstvou horčice, spodný krajec obložíme šunkou a plátkovým syrom, prikryjeme druhým krajcom.

    Opečieme na masle na panvici, stredný plameň. Opečené toasty prelejeme bešamelom a zasypeme nastrúhaným syrom. Zapekáme v rúre asi 5 minút.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie