Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Minútky

Slimáky z lístkoveho cesta – vianočný špeciál

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

75 min

Príprava

15

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

100 g Capresi smotanová nátierka od Meliny
200 g Kyslá smotana od Meliny
150 g plátkového syra Tilsauer od Meliny
1 ks balené – chladené lístkové cesto
150 g Schwarzwaldskej šunky
olivový olej
čerstvá bazalka
tymián
soľ

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Na prípravu plnky do lístkového cesta potrebujeme zmiešať Capresi smotanovú nátierku a kyslú smotanu. Vymiešame a dochutíme soľou, tymiánom a nasekanou bazalkou.

    Predprípravené lístkové cesto si rozvaľkáme do obdlžníka (podľa veľkosti plechu) a potrieme ho pripravenou plnkou. Na plnku rovnomerne rozmiestnime Schwarzwaldskú šunku a plátkový syr Tilsauer od Meliny. Na záver polejeme olivovým olejom.

  • 2. krok

    Pripravené lístkové cesto na záver zrolujeme do rolky a dáme na 20 minút stuhnúť do mrazničky. Následne po vybratí z mrazničky cesto narežeme na rovnomerné 1 cm kúsky a uložíme ich na plech s mastným papierom.

  • 3. krok

    Narezané lístkové cesto pečieme priblížne 30 minút do zlatista na 140°-160°.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie