Domov » Recepty » Hlavné jedlá » Srnčí chrbát s krémovou hríbovou omáčkou
Šéfkuchár v reštaurácii
Príprava
Porcie
Úroveň
Prehrať video
2 ks Srnčí chrbát
1 ks Cibuľa
4 strúčiky Cesnaku
200 g Hríby (čerstvé alebo mrazené)
200 ml Smotana na šľahanie
10 g Tymián
400 g Baby zemiaky
15 g Rozmarín
5 pl Slnečnicový olej
Soľ muškátový orech a mleté čierne korenie podľa chuti
Srnčie chrbáty vyberieme z chladničky a necháme postáť na izbovej teplote.Baby zemiaky umyjeme, necháme stiecť a dáme na plech. Osolíme a okoreníme, pridáme rozmarín a cesnak, polejeme olejom a všetko dobre premiešame. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na 25 minút.
Cibuľu nakrájanú na drobno si opražíme na oleji do zlatista. Pridáme očistené hríby, zarestujeme a prídáme smotanu a redukujeme. Ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orechu.
Rozmixujeme na hladkú omáčku a pridáme tymián podľa chuti. Predhrejeme si rúru na 180 °C.Grilovaciu panvicu si rozohrejeme kým sa z nej nedymí, musí byť veľmi horúca.
Na oleji si zprudka opečieme srnčie chrbáty z oboch strán do zlata, preložíme na plech a vložíme do rúry na 8 minút na stupeň dopečenia medium, teda v strede ešte ružové. Po dopečení mäso ešte necháme postáť aspoň 5 minúť. Všetko spolu servírujeme na tanieri, mäso ukladáme ako posledné.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené