Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Srnčí chrbát s krémovou hríbovou omáčkou

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

30 min

Príprava

4

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

2 ks Srnčí chrbát
1 ks Cibuľa
4 strúčiky Cesnaku
200 g Hríby (čerstvé alebo mrazené)
200 ml Smotana na šľahanie
10 g Tymián
400 g Baby zemiaky
15 g Rozmarín
5 pl Slnečnicový olej
Soľ muškátový orech a mleté čierne korenie podľa chuti

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Srnčie chrbáty vyberieme z chladničky a necháme postáť na izbovej teplote.Baby zemiaky umyjeme, necháme stiecť a dáme na plech. Osolíme a okoreníme, pridáme rozmarín a cesnak, polejeme olejom a všetko dobre premiešame. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C na 25 minút.

    Cibuľu nakrájanú na drobno si opražíme na oleji do zlatista. Pridáme očistené hríby, zarestujeme a prídáme smotanu a redukujeme. Ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou muškátového orechu.

    Rozmixujeme na hladkú omáčku a pridáme tymián podľa chuti. Predhrejeme si rúru na 180 °C.Grilovaciu panvicu si rozohrejeme kým sa z nej nedymí, musí byť veľmi horúca.

    Na oleji si zprudka opečieme srnčie chrbáty z oboch strán do zlata, preložíme na plech a vložíme do rúry na 8 minút na stupeň dopečenia medium, teda v strede ešte ružové. Po dopečení mäso ešte necháme postáť aspoň 5 minúť. Všetko spolu servírujeme na tanieri, mäso ukladáme ako posledné.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie