Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Polievky

Studená cviklová polievka

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

30 min

Príprava

4

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

3 ks Menšia cvikla
0,5 ks Šalátová uhorka
0,5 viazanky Červená redkvička
1 pl Maslo Melina
50 ml Voda
750 ml Kefír od Meliny
4 pl Kyslá smotana
2 ks Vajce
10 g Pažítka
10 g Kôpor
Šťava z polovice citróna a soľ na dochutenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Cvikly ošúpeme a nakrájame na kocky. Dáme variť s maslom a soľou, asi 20 minút, nech je cvikla ešte chrumkavá.

    Pridáme ešte šťavu z polovice citróna a necháme vychladiť. Medzitým na hrubšej strane nastrúhame ošúpanú uhorku a redkvičky.

  • 2. krok

    Všetko dáme do väčšieho hrnca, teda cviklu s vodou, uhorku a aj redkvičky a pridáme kefír a kyslú smotanu.

    Polievku dáme vychladiť do hrnca. Podávame dobre vychladenú a ozdobenú bylinkami a uvareným vajíčkom.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie