Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Minútky

Teplý kus kus šalát so syrom Fellada

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

30 min

Príprava

4-6

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

200 g Kus kus
600 ml Vývar/Bujón/Voda
6 pl Olivový olej
500 g Maslová tekvica
150 g Cherry paradajky
2 ks Pomaranč
25 g Mäta
100 g Baby špenát
250 g Fellada syr
Soľ, čierne korenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Kus kus vysypeme do misy, zalejeme vývarom alebo osolenou vodou asi 1cm nad hladinu kus kusu a pridáme 3 polievkové lyžice olivového oleja, prikryjeme a necháme naboptnať.

    Maslovú tekvicu, ošupanú, nastrúme na hrubšej strane stúhadla a pomaličky opražíme na olivovom oleji do mäkka, pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky, chvíľku opražíme, osolíme, okoreníme a odstavíme.

    Ak je už kus kus pripravený, možme opraženú zeleninu pridať do misy. Pridáme aj na mesiačiky nakrájaný pomaranč, zvyšok odšťavíme do šalátu. Do misy dáma aj baby špenát a nakrájanú mätu, z ktorej si pár lístkov necháme na dozdobenie šalátu. Premiešame a podľa potreby dochutíme.

    Syr Fellada si opečieme na nepriľnavej panvici. Šalát môžme servírovať v hlbokom taniery s opečeným syrom na vrchu a dozdobiť mätovými lístkami a olivovým olejom.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie