Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Tvarohovo-slivkový vrkoč s cmarom

Picture of Jana Malaga

Jana Malaga

Foodblogerka

120 min

Príprava

15

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

100 ml mlieko
21 g kvasnice (tj. polovička kocky)
1 PL kryštálový cukor
500 g polohrubá múka
2 PL práškový cukor
0,5 KL soľ
200 ml cmaru Melina
1 ks vajce
60 g maslo Melina
Múka na vyvaľkanie
Tvarohová plnka:
250 g tvaroh
1 vajce
1 vanilkový cukor
2 PL cukru
Slivková plnka:
440 g slivkového lekváru
1 žĺtok na potretie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Z teplého mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Keď vykysne, zmiešame ho s múkou, cukrom, soľou, pridáme vajce a cmar. Vymiesime. Potom prilejeme rozpustené maslo a zapracujeme ho do cesta. Necháme vykysnúť na dvojnásobnú veľkosť.

    Rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme. Dve časti potrieme slivkovým lekvárom, zrolujeme. Jednu časť plníme tvarohovou plnkou. Zrolujeme do rolády. Zapletieme vrkoč.

    Potrieme žĺtkom a poprepichujeme vidličkou. Pečieme pri 180 stupňoch 20 – 30 minút. Krájame až keď koláč vychladne.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie