Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Údená šunka s petržlenovou omáčkou

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

120 min

Príprava

6-8

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

1 kg Bravčová šunka (údená/neúdená)
1,2 kg Zemiaky
7 ks Nové korenie
50 g Maslo Melina
4 pl Petržlenová vňať
500 g Smotna na šľahanie Melina
1 ks Cibuľa
2 pl Slnečnicový olej
Soľ a čierne korenie
Bobkový list

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Do hrnca vložíme šunku spolu s bobkovými listami a novým korením, vodou, nesolíme však ak máme údenú šunku a varíme 1,5 hodiny.

    Do ďalšieho hrnca si dáme variť zemiaky v šupke, vodu osolíme. Zemiaky po uvarení a miernom vychladnutí ošúpeme a nastrúhame nahrubo.

  • 2. krok

    Po uplynutí 1,5 hodiny, alebo keď teplota šunky v jadre presiahne 77 °C, šunku vyberieme, necháme odležať 10 až 15 minút a krájame na požadovanú hrúbku.

    V hrnci rozpustíme maslo, za stáleho miešania pidáme smotanu. Ochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením.

  • 3. krok

    Omáčku po zovretí odstavíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Pred servírovaním si orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky spolu so zemiakmi a podávame.

    TIP: Pokojne skúste uvariť šunku v jablokovom džúse alebo v jablkovom Cideri.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie