Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Veľkonočná hrudka

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

20 min + doba na stuhnutie cca 8 hod

Príprava

8-10

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

10 ks Vajec
1 l Mlieka
2 ks Mrkvy
Baby špenát
100 g syra Emdamer od Meliny
soľ a cukor
muškátový orech
Gázu alebo plienku, motúz na uviazanie alebo väčšie sito

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Ako prvú, si pripravíme mrkvu. Očistíme a nakrájame na menšie kocky a uvaríme vo vode do mäkka. V rovnakej vode si sparíme baby špenát.

    Všetky vajcia si vybijeme do misy a vymiešame. Vylejeme do hrnca, v ktorom už máme studené mlieko.

  • 2. krok

    Nastúhame si syr Emdamer od Meliny, vyskúšať môžete samozrejme iné syry ako napríklad Gouda, Eidam.

    Pridáme soľ, cukor a muškátový orech podľa chute, stačí veľmi málo, kedže je veľmi aromatický.

  • 3. krok

    Za stáleho miešania privedieme k varu, kedy sa už vajcia zrazia.

    Do hrnca si pripravíme sito a do neho gázu alebo plienku.

    Zmes precedíme, gázu zviažieme a necháme odtiecť. Hrudku necháme tuhnúť minimálne 8 hodín.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie