Domov » Recepty » Hlavné jedlá » Veľkonočná hrudka
Šéfkuchár v reštaurácii
Príprava
Porcie
Úroveň
Prehrať video
10 ks Vajec
1 l Mlieka
2 ks Mrkvy
Baby špenát
100 g syra Emdamer od Meliny
soľ a cukor
muškátový orech
Gázu alebo plienku, motúz na uviazanie alebo väčšie sito
Ako prvú, si pripravíme mrkvu. Očistíme a nakrájame na menšie kocky a uvaríme vo vode do mäkka. V rovnakej vode si sparíme baby špenát.
Všetky vajcia si vybijeme do misy a vymiešame. Vylejeme do hrnca, v ktorom už máme studené mlieko.
Nastúhame si syr Emdamer od Meliny, vyskúšať môžete samozrejme iné syry ako napríklad Gouda, Eidam.
Pridáme soľ, cukor a muškátový orech podľa chute, stačí veľmi málo, kedže je veľmi aromatický.
Za stáleho miešania privedieme k varu, kedy sa už vajcia zrazia.
Do hrnca si pripravíme sito a do neho gázu alebo plienku.
Zmes precedíme, gázu zviažieme a necháme odtiecť. Hrudku necháme tuhnúť minimálne 8 hodín.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené