375 g Hladká múka
75 g Kryštálový cukor
1/2 čl Citrónová kôra
75 ml Cmar
75 g Maslo
20 g Droždie
2 ks Vajce
50 g Hrozienka marínované v rume
Soľ, muškátový orech a mak (na posyp)
Z droždia, trošky cukru a trošku ohriateho mlieka urobte kvások, ktorý po vykysnutí vmieste k múke, cmaru, zvyšnému cukru, rozpustenému maslu, vajíčku, hrozienkam, citrónovej kôre a troške rumu.
Vypracujte cesto, vytvarujte bochník ktorý narežte a nechajte vykysnúť.
Po vykysnutí potrite vyšľahaným vajíčkom a posypte makom. Dajte piecť do vyhriatej pece na 170 stupňov Celzia asi na 45 minút alebo kým nie je mazanec zlatohnedý.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené