Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Dezerty

Veľkonočný mazanec

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

60 min + kysnutie

Príprava

6-8

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

375 g Hladká múka
75 g Kryštálový cukor
1/2 čl Citrónová kôra
75 ml Cmar
75 g Maslo
20 g Droždie
2 ks Vajce
50 g Hrozienka marínované v rume
Soľ, muškátový orech a mak (na posyp)

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Z droždia, trošky cukru a trošku ohriateho mlieka urobte kvások, ktorý po vykysnutí vmieste k múke, cmaru, zvyšnému cukru, rozpustenému maslu, vajíčku, hrozienkam, citrónovej kôre a troške rumu.

  • 2. krok

    Vypracujte cesto, vytvarujte bochník ktorý narežte a nechajte vykysnúť.

  • 3. krok

    Po vykysnutí potrite vyšľahaným vajíčkom a posypte makom. Dajte piecť do vyhriatej pece na 170 stupňov Celzia asi na 45 minút alebo kým nie je mazanec zlatohnedý.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie