Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Polievky

Vianočná polievka z údeného pstruha

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

40 min

Príprava

4

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Postup prípravy

  • 1. krok

    Očistenú a nakrájanú cibuľu začneme pražiť na masle, pridáme nastrúhaný zeler a nakrájané zemiaky. Opečenú zeleninu následne zalejeme vodou, ale len povrch opečenej zeleniny. Pridáme cesnak a dochutíme soľou, čiernym korením a bobkovým listom. Zeleninu necháme pomaly variť skoro domäkka. Kým sa nám varí zelenina oberieme si mäso z údených pstruhov. Hlavu a kožu môžeme vložiť k variacej sa zelenine, aby sa nám spravil silnejší údený vývar.

  • 2. krok

    Kým sa nám varí vývar, dáme si variť vodu na pošírované vajíčka. Keď sú už zemiaky v polievke skoro uvarené pridáme smotanu na varenie a uvaríme domäkka. Následne pridáme mäso zo pstruha, hrášok a polievku na peci vypneme. V pripravenej vode si uvaríme pošírované vajíčka.

  • 3. krok

    Servírujeme tak, že do misky najprv vkladáme zemiaky s mäsom zo pstruha, zalejeme vývarom, posypeme petržlenovou vňaťou a navrch položíme pošírované vajíčko.

    Dobrú chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie