Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Múčne jedlá

Vianočné bobaľky s tvarohom a opečenou cibuľou

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

140 min

Príprava

3-5

Porcie

Ľahká

Úroveň

Prehrať video

Postup prípravy

  • 1. krok

    Z vlažného mlieka (teplota menej ako 42°C), lyžice cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý vymiešame a prikryjeme utierkou alebo potravinárskou fóliou. Kvások necháme stáť na teplom mieste zhruba 15 minút.

  • 2. krok

    Do veľkej misy si pripravíme múku, soľ, kvások a cukor, z týchto surovín si vymiešame cesto a na pomúčenej doske ho poriadne vypracujeme. Cesto následne vložíme znova do misy, prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrubý plát, nakrájame na pásy a pásy následne na malé štvorčeky, ktoré v rukách vyvaľkáme na guličky. Guličky poukladáme na vymastený plech a necháme prikryté vykysnúť asi 15 minút.

  • 3. krok

    Guličky vložíme do rúry predhriatej na 200°C a necháme ich piecť zhruba 10 až 12 minút, dozlatista. Upečené bobaľky necháme vychladnúť. Medzitým si nakrájame a na masle dozlatista opečieme cibuľu. Zohriatou smotanou si polejeme upečené bobaľky aby nám zmäkli. Do zvyšnej smotany pridáme extra krémový tvaroh Melina, vymiešame zmes a dochutíme soľou a čiernym korením. Pripravenou zmesou zalejeme bobaľky a dobre premiešame. Podľa chuti môžeme pridať hrudkovitý tvaroh a opečenú cibuľu.

    Dobrú chuť!

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie