Domov » Recepty » Hlavné jedlá » Vianočné hrachové fašírky so skaramelizovanou kyslou kapustou
Šéfkuchár v reštaurácii
Príprava
Porcie
Úroveň
Prehrať video
Z pár hodín namočeného hrachu zlejeme vodu a dáme ho variť. Medzitým si očistíme zemiak, nakrájame ho na kocky a zalejeme vodou. Kým sa nám varí hrach, vo vedľajšom hrnci si pripravíme karamel, ku ktorému pridáme maslo a následne nakrájanú cibuľu. Pomaly udusíme a pridáme nakrájanú a stečenú kyslú kapustu, všetko poriadne vymiešame, pridáme vodu a dusíme do zmäknutia. Kým sa nám karamelizovaná kyslá kapusta poriadne udusí, nezabudneme ju ešte osoliť a okoreniť podľa chuti.
Z pár hodín namočeného hrachu zlejeme vodu a dáme ho variť. Medzitým si očistíme zemiak, nakrájame ho na kocky a zalejeme vodou. Kým sa nám varí hrach, vo vedľajšom hrnci si pripravíme karamel, ku ktorému pridáme maslo a následne nakrájanú cibuľu. Pomaly udusíme a pridáme nakrájanú a stečenú kyslú kapustu, všetko poriadne vymiešame, pridáme vodu a dusíme do zmäknutia. Kým sa nám karamelizovaná kyslá kapusta poriadne udusí, nezabudneme ju ešte osoliť a okoreniť podľa chuti.
Keď je už hrach skoro uvarený, pridáme zemiaky a všetko uvaríme domäkka. Scedíme, zmes popučíme a pridáme na masle opečenú cibuľu. Ochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a nakrájaným či roztlačeným cesnakom. Po vychladnutí zmesi pridáme aj vajíčko. Ak sa vám zmes zdá byť riedka, zahustite ju strúhankou. Nakoniec vytvarujeme zo zmesi fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a opekáme na panvici.
Fašírky podávame so skaramelizovanou kyslou kapustou.
Dobrú chuť!

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené