Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Ryby

Zapekaný vianočný pstruh

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

90 min

Príprava

4

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

600 g Filet z pstruha
250 ml Smotana na šľahanie
100 g Kapary
15 g Petržlenová vňať
200 g 82% Maslo od Meliny
600 g Zemiaky mladé
1 ks Cibuľa (menšia)
200 g Zeleninový mix – mrkva/hrášok (sterilizovaný)
Soľ, korenie, citrónová šťava, horčica plnotučná

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Ako prvé si dáme variť zemiaky v šupke, po dovarení zcedíme. Filety z kapra nakrájame na 4 porcie, osolíme a uložíme do zapekacej misy kožou dole.

    Posypeme kaparami, petržlenovou vňaťou, zakvapneme citrónovou šťavou a napokon zalejeme smotanou.

  • 2. krok

    Dáme piecť pri 180tich stupňoch na 30 – 45 minút, podľa veľkosti filetov. 15 minút pred dopečením kapra si pripravíme prílohu.

    Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, k nej pridáme zemiaky, ktoré predtým rozpučíme, pridáme aj zeleninovú zmes, okoreníme, osolíme a za občasného miešanie opekáme do zlatista. Dochutíme horčicou.

  • 3. krok

    Na tanier najprv naberieme prílohu, cez ňu preložíme filet z kapra a polejeme zvyškom smotany zo zapekacej misy aj s kaparami.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie