Domov » Recepty » Hlavné jedlá » Zemiakové guľky s tvarohom a mätou
Šéfkuchár v reštaurácii
Príprava
Porcie
Úroveň
Prehrať video
cesto:
2 ks Vajcia
400 g Polohrubá múka
80 g Maslo
750 g Zemiaky
Štipka soli
plnka:
120 g Kryštálový cukor
80 g Maslo
1 ks Vajce
250 g Tvaroh hrudkovitý
25 g Mäta
na obaľovanie:
100 g Strúhanka
50 g Práškový cukor
125 g Maslo
1/2 čl Škorica
Z uvarených, vychladnutých a následne najemno nastrúhaných zemiakov, vajec, múky štipky soli a masla vypracujte cesto, ktoré rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske.
Na plnku zmiešajte cukor, roztopené maslo, vajce nasekanú mätu a tvaroh. Z cesta vykrojte kolieska ktoré naplňte plnkou, zlepte dokopy a vytvarujte guľky ktoré varte vo vode 68 minút, podľa veľkosti.
Kým sa varia gule, na suchej panvici opražte strúhanku do hneda, pridajte cukor a škoricu a osobitne prepražte maslo. Uvarené gule obalíme v hotovej strúhankovej zmesi a na tanieri prelejeme maslom.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené