Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Zemiakové guľky s tvarohom a mätou

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

45 min

Príprava

4-5

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

cesto:
2 ks Vajcia
400 g Polohrubá múka
80 g Maslo
750 g Zemiaky
Štipka soli
plnka:
120 g Kryštálový cukor
80 g Maslo
1 ks Vajce
250 g Tvaroh hrudkovitý
25 g Mäta
na obaľovanie:
100 g Strúhanka
50 g Práškový cukor
125 g Maslo
1/2 čl Škorica

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Z uvarených, vychladnutých a následne najemno nastrúhaných zemiakov, vajec, múky štipky soli a masla vypracujte cesto, ktoré rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske.

    Na plnku zmiešajte cukor, roztopené maslo, vajce nasekanú mätu a tvaroh. Z cesta vykrojte kolieska ktoré naplňte plnkou, zlepte dokopy a vytvarujte guľky ktoré varte vo vode 68 minút, podľa veľkosti.

    Kým sa varia gule, na suchej panvici opražte strúhanku do hneda, pridajte cukor a škoricu a osobitne prepražte maslo. Uvarené gule obalíme v hotovej strúhankovej zmesi a na tanieri prelejeme maslom.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie