Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Hlavné jedlá

Špaldové halušky s tvarohom

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

45 min

Príprava

2-4

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

300 g Zemiaky
1 ks Vajce
200 g Špaldová múka celozrná
250 g Tvaroh mäkký hrudkovitý
100 g Kyslá smotana
50 g Bravčová masť
1 ks Cibuľa
Soľ
Jarná cibuľa na dozdobenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Zemiaky postrúhané najemno zmiešame s vajíčkom, múkou podľa potreby a soľou.

    Cesto pretierame cez haluškár do vriacej vody a necháme pár minút povariť, schladíme v studenej vode a scedíme.

  • 2. krok

    Cibuľku nakrájanú na drobno si opražíme na bravčovej masti a pridáme halušky, ktoré chvíľu orestujeme a odstavíme z ohňa.

    Pridáme tvaroh a kyslú smotanu, premiešame, dochutíme soľou podľa potreby. Dozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie