Domov » Recepty » Hlavné jedlá » Špaldové halušky s tvarohom
Šéfkuchár v reštaurácii
Príprava
Porcie
Úroveň
Prehrať video
300 g Zemiaky
1 ks Vajce
200 g Špaldová múka celozrná
250 g Tvaroh mäkký hrudkovitý
100 g Kyslá smotana
50 g Bravčová masť
1 ks Cibuľa
Soľ
Jarná cibuľa na dozdobenie
Zemiaky postrúhané najemno zmiešame s vajíčkom, múkou podľa potreby a soľou.
Cesto pretierame cez haluškár do vriacej vody a necháme pár minút povariť, schladíme v studenej vode a scedíme.
Cibuľku nakrájanú na drobno si opražíme na bravčovej masti a pridáme halušky, ktoré chvíľu orestujeme a odstavíme z ohňa.
Pridáme tvaroh a kyslú smotanu, premiešame, dochutíme soľou podľa potreby. Dozdobíme nasekanou jarnou cibuľkou.

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov
Copyright © 2025 melina.sk – Všetky práva vyhradené