Výrobky Melina môžete zakúpiť v širokej sieti predajní nielen na Slovensku, ale tiež v Česku a Maďarsku.

Polievky

Vianočná kapustnica so sušenými slivkami

Picture of Stanley Šulc

Stanley Šulc

Šéfkuchár v reštaurácii

60 min

Príprava

6-8

Porcie

Stredná

Úroveň

Prehrať video

Ingrediencie

1 ks Cibuľa (veľká)
1 kg Kyslá kapusta
1 pl Bravčová masť
50 g Sušené huby
100 g Sušené slivky
2 ks Údená klobása
250 g Údené rebrá alebo menšie koleno
1 čl Paprika sladká mletá
200 g Kyslá smotana
Soľ, celé nové korenie, bobkový list, čierne mleté korenie

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp

Postup prípravy

  • 1. krok

    Sušené huby namočíme v miske do teplej vody. Na bravčovej masti do zlatista opražíme na kocky nakrájanú cibuľu.

    Pretlačený cesnak pridáme k cibuli len na krátku chvíľu, aby nezhorkol, zaprášime mletou červenou paprikou, chvíľku opražíme a pridáme scedenú kyslú kapustu, z ktorej šťavu sme si po scedení odložili a kapustu nakrájali. Poriadne premiešame, podusíme, zalejeme vodou a pridáme celé klobásy a údené mäso.

  • 2. krok

    Osolíme, okoreníme a vložíme bobkvý list a celé nové korenie, najlepsie v kovovom vajíčku alebo v handričke. Varíme do zmäknutia kapusty.

  • 3. krok

    Po dovarení ešte dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením. Klobásy a údené mäso vyberáme a podávame k polievke až na prvý sviatok vianočný. Polievku podávame s kyslou smotanou.

Použité produkty od Melina

Poslať na email
Vytlačiť recept
Zdieľa na Facebook
Zdieľa na X
Zdieľa na WhatsApp
[ratemypost]
Newsletter

Prihláste sa k odberu a nenechajte si ujsť nové recepty

Vložením e-mailu súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov

Podobné recepty

Obľúbené kategórie