×
Your cart is empty.
Mozzarella strúhaný nezrejúci syr

Mozzarella strúhaný nezrejúci syr

Zloženie:

Pasterizované mlieko
Soľ
Stabilizátor: enzým fosfolipáza, bakteriálne kultúry, syridlo, farbivo – karotény
Môže obsahovať vaječný bielok

Tí, čo vo veľkom množstve pravidelne konzumujú syry, nám dajú určite za pravdu, že tie talianske patria k tým kvalitnejším a zároveň aj chutnejším. Jeden z najznámejších talianskych syrov, ktorý sa tam dennodenne používa ako tradičná surovina už od dôb stredoveku, je jednoznačne mozzarella. Tento syr však vznikol na základe veľkej náhody. Jeden taliansky syrár zakopol a čerstvý syrový tvaroh mu „nešťastne“ spadol do hrnca s vriacou vodou, ktorá tvaroh premenila na podivnú hrudku syra. Takto mozzarella vôbec po prvý raz uzrela svetlo sveta. V našich reštauráciách i na trhu so syrmi poznáme mozzarellu len nejakých dvadsať rokov. Lahodný syr si však aj za tak krátku dobu dokázal získať v našej kuchyni stabilné a neotrasiteľné miesto. Pôvodne sa začal syr vyrábať z mlieka byvolov, ktoré boli najrozšírenejšie na talianskych pastvinách, no dnes sa pri výrobe mozzarelly využíva kvalitné kravské mlieko.

Takto sa syr vyrába aj v Spišskom regióne, kde ho spoločnosť Malina pripravuje v podobe nastrúhaného nezrejúceho syra. Fantázii sa tak pri príprave pokrmov z tohto mliečneho výrobku medze nekladú. Syr mozzarella chutí skvele nielen ako čerstvý výrobok v rôznych zeleninových a cestovinových šalátoch, ale výborne sa hodí predovšetkým do teplej kuchyne. Vynímať sa začne na zapečenej pizzy či roztavený s cestovinami, kedy sa jeho chuťové a aromatické vlohy prejavia najintenzívnejšie. Strúhaný nezrejúci syr mozzarella od Meliny, s obsahom tuku v sušine min. 40 %, hľadajte v obchodoch v priesvitnej fólii s ochrannou atmosférou.

 

This product is currently out of stock and unavailable.

Katalógové číslo: - Kategórie:
0000

Ďalšie informácie

dasda

1, 2, 3